Offficieel dealer van Edix zadels
Horsestuff & More
gespecialiseerd in úw passie.
Officieel dealer van Bates
&Wintec zadels

Pasconsult

Vanaf 2021 is het ook mogelijk om op zondag een pasconsult of onderhoud te boeken!

Wij rijden door heel Nederland, België en een deel van Duitsland!!!

De kosten voor een pasconsult zijn  €95,00 exclusief reiskosten. 

*  0-30 km geen reiskosten
* 30-60 km reiskosten € 25,-
* 60-100 km reiskosten € 35,-
* > 100 km; uitsluitend mogelijk bij aansluiten op een pasroute € 45,- 

Wilt u dat wij meerdere keren terug komen, zodat u meerdere of andere zadels kunt proberen? Ook dat is geen probleem, u betaalt dan € 55,00 per uur (exclusief reiskosten).

Een pasconsult en de reiskosten dienen ter plaatste voldaan te worden per pin. Wij accepteren geen credit cards.

Interesse in een pasconsult? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

 

Er zijn veel belangrijke punten waar een goed passend zadel aan moet voldoen. Denk aan schoftvrijheid, schoudervrijheid, wervelkanaal vrijheid en de juiste drukverdeling op de paardenrug.

Bij een pasconsult worden het paard, de ruiter en het zadel bekeken, eerst individueel en daarna in combinatie met elkaar. Ook zullen wij uitvoerig informatie vragen aan de eigenaar of ruiter over het werk dat het paard doet, of er eventuele blessures of klachten zijn, aan welke eisen het paard moet voldoen etc.

Daarna wordt het paard bekeken: Is de rug gevoelig, zijn er tekenen van pijn en andere ongemakken, hoe voelen de rugspieren aan, is het paard symmetrisch in de spieren, zijn er eventuele bijzonderheden in de conformatie zoals bijvoorbeeld een hoge schoft of een korte rug, die van invloed kunnen zijn op het zadelpassen.

De zadelpasser heeft een droge en veilige werkplek nodig met voldoende licht om uw paard en zadel te kunnen onderzoeken, dit mag ook een schuilstal zijn. Een goed zadelconsult kost tijd; houdt u  dus rekening met andere afspraken, wij hebben gemiddeld 2 tot 2.5 uur nodig. Tijdens het testen van een zadel gaat u ermee akkoord dat alle schade, veroorzaakt door de tester of het paard waarbij het product getest wordt, wordt vergoed door de tester. 

Maak hier een afspraak voor een pasconsult

Vul onderstaand formulier in om een afspraak te plannen. Wij beantwoorden uw e-mail binnen 24 uur.
Mocht u geen antwoord hebben gekregen, check dan eerst ook even uw spambox, soms belanden onze mails in de spambox.