skip to Main Content

Deuber & Partner zadels

van

Officieel dealer

Officieel Dealer van

Bates en Wintec Zadels

Officieel Dealer van

EDIX Zadels

Officieel dealer van Christ Lammfelle

Bestel makkelijk, gratis en snel

in onze webshop

door Covid19 kan het zijn dat niet alles op voorraad is
en/of dat er vertraging in levertijden zijn.
Onze excuses daarvoor.

Working Equitation

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuur africhting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen.

De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk.

Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn, als je iets drie keer moet vragen is het rund al ontsnapt. In de hoogste klasse (Masters) worden alle wedstrijd onderdelen ook nog eens eenhandig gereden.

Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakel parcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven.

Horse Stuff & more heeft een mooie selectie van Working Equitation zadels voor u. Kijk in onze webshop voor meer informatie.

Foto’s met dank aan Wendy Könings van Traje Corto, uw adres voor traditionele Spaanse kleding https://www.trajecorto.nl/

Back To Top
error: Inhoud is beveiligd !!