skip to Main Content

Deuber & Partner zadels

van

Officieel dealer

Unieke mogelijkheid

om een zadel KOSTENLOOS

op uw eigen paard

te testen.

Bestel veilig, gemakkelijk

en snel

in onze webshop

Gratis verzending

binnen Nederland

Al onze zadels

hebben een verstelbare

kamerbreedte

Working Equitation

Working Equitation is een veelzijdige discipline binnen de paardensport. Het is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met runderen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië en Spanje. Inmiddels is het wereldwijd een serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen.

De sport stamt niet alleen af van het werken met paarden in het veld, de tradities en arbeidsdressuur vormen nog steeds een levende basis van ieder onderdeel. Een goede dressuurmatige basis is noodzakelijk bij het rijden van de trails en het runderwerk.

Paarden moeten licht aan de hulpen staan, wendbaar zijn en moedig; tijdens het werk met runderen bijvoorbeeld moet een kleine hulp voldoende zijn, als je iets drie keer moet vragen is het rund al ontsnapt. In de hoogste klasse (Masters) worden alle wedstijdonderdelen ook nog eens eenhandig gereden.

Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven.

Horse Stuff & more heeft een mooie selectie van Working Equitation zadels voor u. Kijk in onze webshop voor meer informatie.

Interesse in een les Working Equitation? Lisanne Thomas, gediplomeerd trainer en instructrice in de klassieke dressuur geeft tevens les in Working Equitation. Zij heeft onlangs haar jurycursus in Working Equitation met succes afgerond en jureert regelmatig in wedstrijden van Working Equitation Holland.

In onze webshop kunt u een les Working Equitation van Lisanne in uw winkelmandje leggen. Zij neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.

Working Equitation les met Lisanne Thomas

error: Inhoud is beveiligd !!
Back To Top